Ing. Zdenka Brzobohatá

tel.: +420 543 247 975

tel.: +420 543 242 497

e-mail: brzo@brzo.cz

http://www.brzo.cz

Zobrazit menu

Seminář: GDPR a jeho aktuální dopady v procesu adaptace v ČR

 

Kód semináře:

S25/18

Datum:                                    Další aktuální termíny podobných seminářů najdete zde a zde.

20. 3. 2018 (út)

Čas:

9:00-14:00 h

Lektor:

JUDr. Alena Kučerová, soudní znalkyně v oboru - technické obory - ochrana osob, majetku a informací

Místo:

Klub MK, Vlhká 21, Brno

Obsah semináře GDPR a jeho aktuální dopady v procesu adaptace v ČR:

Cílem semináře je seznámit posluchače s aktuálními podmínkami adaptace GDPR pro jejich činnosti, které souvisejí se zpracováním osobních údajů (zásady zpracování, novinky v souhlasu, práva subjektu údajů a povinnosti odpovědných osob).

Součástí semináře bude komentář k základním metodikám WP29, které mají přímé dopady na některé části zpracování. V rámci semináře se objeví i některé praktické příklady určené pro specialisty na pracovně právní vztahy.

 

  1. GDPR a jeho vliv na současné podmínky pro zpracování osobních údajů:
    1. Zásady zpracování
    2. Kvalita souhlasu se zpracováním osobních údajů
    3. Práva subjektu údajů
    4. Povinnosti správce/zpracovatele
  2. Jak se česká legislativa vypořádala s dopady GDPR:
    1. Stručný komentář k novému zákonu o zpracování osobních údajů
    2. Informace o rozsahu doprovodného zákona
  3. Jak se vypořádat s dokumenty WP29 a dalšími informacemi:
    1. Stručný komentář
    2. Je třeba provádět posouzení vlivu? 
  4. Diskuse, závěr

 


Informace o lektorce:

Řadu let působila na vedoucích pozicích v Úřadu pro ochranu osobních údajů, dále jako ředitelka útvaru ochrany informací v poradenské společnosti, v současné době působí jako bezpečnostní konzultant v SW společnosti s mezinárodní působností. Je spoluautorkou publikací "Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích" (Polygon, 2010) a "Ochrana osobních údajů v praktických příkladech" (Polygon, 2013). Je soudním znalcem v oboru - technické obory - ochrana osob, majetku a informací. V současné době se intenzivně věnuje problematice GDPR se zaměřením na praxi v ČR.

Cena: Kč 1.400,- vč. DPH

V ceně občerstvení a materiál vypracovaný lektorkou.

Cena pro předplatitele 10 vstupenek: Kč 880,- včetně DPH.