Ing. Zdenka Brzobohatá

tel.: +420 543 247 975

tel.: +420 543 242 497

e-mail: brzo@brzo.cz

http://www.brzo.cz

Zobrazit menu

Seminář: Změny ve mzdové účtárně a personální oblasti od 1. 1. 2018 a ochrana osobních údajů dle GDPR pro mzdové účetní a personalisty

Kód semináře:

S22/18

Datum:                                Další termíny podobných seminářů najdete zde.

6. 3. 2018 (út)       SEMINÁŘ OBSAZEN! DALŠÍ SEMINÁŘ GDPR - VIZ S25/18 - DNE 20.3.2018,
                             Téma: GDPR a jeho aktuální dopady v procesu adaptace v ČR
více zde
                                        (včetně praktických příkladů k pracovněprávní problematice).

Čas:

9:00-14:00 h          

Lektor:

Ing. Růžena Klímová, specialistka a konzultantka mzdového účetnictví

Místo:

Klub MK, Vlhká 21, Brno

Obsah:    

Seminář je určen pro: mzdové účetní, personalisty a ostatní zaměstnance, kteří chtějí získat ucelený přehled o změnách ve mzdové účtárně v roce 2018.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ - ÚČASTNÍCI SEMINÁŘE OBDRŽÍ
:

1.   Vnitřní předpis týkající se problematiky ochrany osobních  údajů v oblasti mzdové a personální agendy

2.   Vzorové formuláře:  

  • Souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR (pro zaměstnance)
  • Souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR (pro osoby ucházející se o zaměstnání
  • Záznam o instruktáži o ochraně osobních údajů
  • Některé záznamy o zpracování osobních údajů (kamerový systém, v oblasti nemocenského pojištění, zdravotního pojištění, atd.)
  • Pověřenec pro ochranu osobních údajů — povinnosti a práva, kdo musí mít pověřence, atd.

 

  
AKTUALIZOVANÝ OBSAH SEMINÁŘE:   


  1. Změny v zákoně č. 155/1995 Sb.
    • Změna provedena zákonem č. 203/2017 Sb. - důchodový věk 65 let (účinnost od 1. 1. 2018)
  2. Výše minimální mzdy a nejnižších úrovní zaručené mzdy v roce 2018
    • Vliv minimální mzdy na daňový bonus, minimální vyměřovací základ zdravotního pojištění, atd.
  3. Schválené změny v ZDP od 1. 7. 2017 a od 1. 1. 2018 (zákon č. 170/2017 Sb.) - uplatnění srážkové daně i u příjmů do výše Kč 2.500 - doplněno praktickými příklady, které mohou nastat
  4. Změny v nemocenském pojištění a sociálním zabezpečení
    • Změny v zákoně č. 187/2006 Sb. - zákon č. 148/2017 Sb. - účinnost 1. 2. 2018
    • Otcovská poporodní péče - podmínky pro nárok na dávku
    • Nové redukční hranice pro rok 2018
    • Nové sazby nemocenského od 1. 1. 2018
    • Rozhodný příjem pro vznik účasti na nemocenském pojištění
    • Maximální vyměřovací základ v roce 2018
    • Další parametrické změny
    • Dlouhodobé ošetřovné - od 1. 6. 2018
    • Změny v rozhodných obdobích - §§ 18 a 19 zákona č. 187/2006 Sb. - od 1. 2. 2018
    • Dobrovolná účast na důchodovém pojištění
  5. Změny ve zdravotním pojištění
    • Zvýšení plateb za pojištěnce státu - odpočet u poživatelů ID v rámci "chráněných dílen"
    • Minimální vyměřovací základ
    • Odvod pojistného u OSVČ, OBZP, pojištěnci státu
    • Připravované změny ve zdravotním pojištění
  6. Minimální mzda a její dopad do jednotlivých oblastí   
    • Nejnižší úroveň zaručené mzdy
    • Nekolidující příjme uchazeče o zaměstnání
    • Daňový bonus
    • Minimální vyměřovací základ pro ZP
    • Průměrný hodinový výdělek
  7. Změny v oblasti srážek ze mzdy
    • Nezabavitelná částka v roce 2018
    • Vyživovaná osoba a její prokazování pro účely srážek ze mzdy
    • Dohody o srážkách ze mzdy - zákon č. 460/2019 Sb.
  8. Důležité změny v zákoně pobytu cizinců a v zákoně o zaměstnanosti
    • Zaměstnanecká karta duální a neduální, biometrická karta, modrá karta, karta vnitropodnikově převedeného zaměstnance, zaměstnávání cizinců sezónními pracemi
    • Ohlašovací povinnosti při zaměstnávání cizinců
  9. Zaměstnávání osob se zdravotním postižením a plnění 4 % podílu ZPS
    • Započítávání osob zdravotně znevýhodněných, povinná evidence o náhradním plnění
    • Omezení náhradního plnění u "chráněných dílen" - od 1. 1. 2018
  10. Změny v oblasti pracovnělékařských prohlídek
    • Vstupní lékařské prohlídky a jejich úhrada
    • Upozornění na nejdůležitější povinnosti v pracovnělékařské péči - novela zákona č. 373/2011 Sb. - od 1. 11. 2017
  11. Změny v zákoně o zaměstnanosti
    • Zaměstnávání uchazečů o zaměstnání
    • Agentury práce
  12. Ochrana osobních údajů ve mzdové účtárně a personální oblasti dle GDPR
    • Osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec
    • Zpracování osobních údajů, uchování osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut)
    • Souhlas se zpracováním osobních údajů - kdy je nutný, kdy nikoliv
    • Povinnosti při zpracování osobních údajů
    • Povinnosti při zpracování citlivých údajů
    • Práva subjektu údajů
    • Likvidace osobních údajů
    • Úřad pro ochranu osobních údajů
    • Přestupky, správní delikty
    • Kamerový systém
    • Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu
    • Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání 
  13. Dotazy a diskuse

Cena: Kč 1.200,- vč. DPH

V ceně občerstvení a materiál. Doporučujeme zákoník práce, zákon o DzP a případně další zákony dle programu.

Cena pro předplatitele 10 vstupenek: Kč 880,- včetně DPH.